Just nu: 25% rabatt på alla tryck – gäller hela sortimentet. Kod: 25TRYCK. Mer info.

Cottover

Cottover

Cottover klädkollektion är det senaste inom profilkläder med miljöinriktning. Nu erbjuder vi denna nya CSR-kollektion från New Wave Group till marknadsledande priser! En stor och bred kollektion med produkter i ett brett färgspektra så att det ska finnas något för alla. Detta kombinerat med starka certifieringar så som Svanen, Fairtrade, GOTS och OEKO samt de bästa priserna på marknaden gör denna kollektion till en av våra absoluta storsäljare!

Storsäljare

Certifieringar

Produkter

Visar alla 30 produkter

Cottover kläder med tryck

Våra kläder är effektiva budbärare och säger något om vilka vi är. Därför ska du välja profilkläder med omsorg. Det du väljer att ha närmast kroppen har en avgörande betydelse för miljön och dina anställdas hälsa! Cottover kollektion är kläder som har tillverkats med hänsyn till människa och miljö. Plaggen är certifierade av Svanen, GOTS och OEKO-Tex.

All bomull är 100 % ekologisk och Fairtrade-certifierad. Den höga produktionsstandarden leder också till produkter som håller extremt bra kvalité, design och passform är också det senaste så att ni inte bara får plagg som är bra för miljön, ni får också det absoluta bästa kvalitets och modemässigt! Vi säljer Cottover till marknadsledande priser, handla av oss redan idag!

*CottoVer miljökollektion i korthet:

*All bomull är 100% ekologisk och Fairtrade certifierad.

*All polyester är tillverkad av återvunnet material.

*Hela kedjan av produktionen är GOTS certifierad, dvs allt från odlingen av bomull till färdigt plagg följer deras hårda sociala villkor och miljökrav.

*Alla produkter i kollektionen är Svanen certifierad.

När du väljer profilkläder från vår Cottover kollektion så deltar du i vårt arbete med att skapa en mer hållbar textilindustri i Bangladesh, vilket påverkar livssituationen för miljoner människor i ett av världens fattigaste länder.

En komplett miljömärkning

Cottover är en klädkollektion och ett varumärke i ett. Det är plaggen som bygger ditt varumärke samtidigt som dom förbättrar arbetsvillkor världen över. Dom som bär plaggen kan känna sig trygga eftersom hela kedjan i tillverkningen är kontrollerad så att inga gifter eller utsläpp skett och dom som producerar plaggen får hela tiden små förbättringar i sin vardag. Cottover må kosta lite mer, men i längden kan vi garantera att den högre hållbarheten väger upp för den kostnaden.

Miljövänlighet och kvalitet brukar gå hand i hand, det är svårt att få det ena utan det andra. Förutom en högre kvalitet på själva material så produceras dom bästa produkterna av arbetare som mår bra. Somliga kanske vill göra en liten insats för att rädda planeten medans andra helt enkelt vill ha riktigt bra och prisvärda arbetskläder. Det spelar ingen roll varför ni väljer Cottover, för detta varumärke uppfyller bägge kraven!

Miljöaspekten är en stor del av detta varumärke, men lyckligtvis så täcker Cottover mycket mer. Genom att handla produkter från Cottover garanterar ni att produktens kvalitet, er personals de producerande arbetarnas hälsa är top notch. Många miljömärkningar är just det – miljömärkningar. Miljöcertifieringar kontrollerar ibland materialen som använts i produktionen eller vissa av produktionskedjans många steg, men inte så mycket mer. Detta behöver ni inte oroa er för här, då Cottover har många olika certifikat och miljömärkningar som täcker HELA kedjan!

Cottovers certifikat och samarbeten

Svanen sätter krav på allt från bomullsodlingen till vilka kemikalier som används i för- och efterbehandling. Fairtrade fokuserar å andra sidan främst på arbetarnas helhetsbild. Fattigdom har minskat något enormt dom senaste årtiondena, och detta certifikat försöker se till att den utvecklingen fortsätter. Här gäller det att ge arbetarna det dom behöver för att själva förbättra både sin arbetsvillkor och levnadsvillkor.

OEKO-TEX är betydligt bredare och består av flera certifikat. Främst är OEKO-TEX en garanti på att det inte finns några skadliga ämnen i plaggen, men dom har även certifikat som kontrollerar att produktionen är hållbar för miljön och att arbetsvillkoren är rimliga. Andra certifikat under detta paraply fokuserar granskar hela produktionskedjan och t.o.m. de leverantörer som klädproducenterna använder sig av. Sist men inte minst så har vi GOTS (Gloabal Oraganic Textile Standard) som arbetar långsiktigt och brett för att förbättra produktionen av råvaror världen över.

Inget av dessa certifikat är heltäckande och vissa fokuserar på en aspekt av produktionen, men tillsammans så är dom oslagbara. Genom att samla dessa certifikat under ett varumärke så kan du som företagare garantera att dina anställda har riktigt bra plagg. Ni behöver inte länge leta och jämföra plagg som har olika miljömärkningar – Cottover har allt!

Miljövänlig konsumtion

Ibland må det kännas fel att köpa nya kläder när man samtidigt ska tänka på miljön. Vi får ofta höra att vi ska reducera, renovera och återanvända. Men konsumtion är ofta det viktigaste verktyget för att lyfta folk ut ur fattigdom och bidra till den handel som skapar en jämställd värld. I längden så innebär handel med miljövänliga och högkvalitativa produkter en lägre konsumtion. Vi kommer knappast att sluta köpa nya kläder, men vi kan se till att dom plaggen vi köper är riktigt bra, både för oss själva och omgivningen.

När ni väljer att handla produkter från Cottover så får ni garanterat hållbara plagg som bidrar till planetens välmående samtidigt som dom lyfter hela produktionskedjans arbetare och (sakta men säkert) hela länder ur fattigdom. Att få allt detta enbart genom att välja ett visst varumärke låter ganska bra, eller hur?

cottover