Fruit of the Loom

Fruit of the Loom är ett av världens största klädmärken och har stått för bra standard och ledig design i över 150 år (grundat 1851 i USA). Vi erbjuder alla Fruit of the Looms basplagg så som t-shirts, sweatshirts, pikéer med mera till oslagbara priser. Nedan kan du scrolla igenom en del av det vi erbjuder av Fruit of the Loom och kan beställa med ert logo tryck på!

Storsäljare

Sortera

 • Färg

 • Storlek

 • Passform

 • Material

 • Hals

 • Arm

 • Visar 1–20 av 35 resultat

  Fruit of the Loom kläder

  Ni som var unga på 90-talet kommer ihåg en tid när det var inne att ha en Fruit of the loom hoodie. Numera är det framför allt inom profilbranschen som Fruit of the loom är otroligt populära. Dessa kläder är i fin kvalitet och finns i mängder av färger och modeller som gör de perfekta för att trycka på.

  Fruit of the Loom är ett amerikanskt företag som tillverkar kläder och underkläder. Deras produkter är kända för att vara bekväma, hållbara och prisvärda. De har ett stort utbud av t-shirts, tröjor, byxor, shorts, underkläder och andra plagg som är perfekta för alla tillfällen. Fruit of the Loom är ett märke som är populärt bland människor i alla åldrar och är ett bra val för att hålla sig bekväm och stilig.

  Fruit of the loom historia

  Fruit of the loom startade redan 1851 av bröderna Benjamin och Robert Knight i Warwick, Rhode Island. Bröderna började tillverka bomulls kläder och textilier och 1871 registrerades Fruit of the loom som ett registrerat varumärke. Med detta är det därmed ett av världens äldsta varumärken. De var nummer 418 att registreras.

  Loggan till Fruit of the loom fick Robert Knight inspiration ifrån en kvinna som gjorde målningar på de tyger hon sålde som föreställde äpplen och senare även mer frukter. Robert Knight kopierade detta till sina kläder 1871. 1875 la han till tre frukter persika, päron och vindruvor och 1883 kom den logga vi ser idag till liv då de ändrade frukten till äpplen, vindruvor och krusbär.

  Företagets huvudkvarter ligger i Bowling Green i Kentucky, USA. Fruit of the loom är numera en del av Berkshire Hathaway som köpte upp dem 2002.

  2006 köpte Fruit of the loom upp Russel Crop som består av varumärken inom sportkläder och sportutrustning; Russel Athletic, Spalding, Jerzees, Bike, Brooks, Dudley och American Athletic. 2007 köpte de upp Vanity Fair som tillverkar underkläder till kvinnor.

  Idag distribuerar Fruit of the loom sina kläder till 30 länder i Europa och de anställer ca 3500 personer i Europa. Det europeiska huvudkontoret ligger i England.

  Hållbarhet och arbetsförhållanden

  Fruit of the loom som företag arbetar mycket för att minska sitt fotavtryck på planeten. Delar av deras arbete innefattar att både arbeta med deras produktion och personerna som arbetar inom deras organisation. Här är några exempel på vad de arbetar för att förbättra miljön och arbetsförhållandena.

  • Använda mindre vatten i deras produktion.
  • Vara transparenta med hur deras leveranser ser ut för att kunder ska veta vilket avtryck deras produkter gör.
  • Använda så lite kemikalier som möjligt.
  • Använda material som är framställda på ett hållbart sätt.
  • Strävar efter att ha en arbetsplats som respekterar de anställda och låter dem utvecklas.
  • Respekterar anställdas rättigheter och arbetar för en hållbar modell både för deras egna ca 29 000 anställa men även för de ca 270 000 anställda som arbetar hos deras leverantörer över hela världen.
  • De hade inget avfall som byggde på sopberget under 2018, 2019, 2020 och 2021.
  • De har satt upp mål om att ha:
   • 100% hållbar bomull till 2025.
   • 30% återvunnen polyester till 2030.
   • 30% återvunnen nylon till 2030.

  Eget tryck Fruit of the loom

  Fruit of the loom har kläder som är anpassade för tryck vilket gör det enkelt för dig att välja dessa som profilkläder med eget tryck. Du kan välja att använda dig av brodyr eller tryck. Vilket man väljer beror på vilken stil som man önskar ha på sina profilkläder.

  Många tycker att ett broderat tryck ger ett mer exklusivt uttryck medan andra tycker att ett screentryck är mycket snyggare än brodyr. Valet mellan vilket tryck man ska använda brukar landa i följande funderingar:

  • Vad tycker vi passar vårt varumärke bäst? Vilket är snyggast?
  • Hur många färger och hur mycket detaljer ska vårt tryck ha?
  • Vilka kläder och accessoarer ska vi trycka på?

   

  Fruit of the loom profilkläder

  Hos Fruit of the loom hittar man allt från enklare t-shirts som passar perfekt som giveaways till hoodies i mycket bra kvalitet. De har även kläder till både herr, dam och barn. Priserna på Fruit of the loom är relativt låga och det är därför de är så bra för företag som vill trycka upp profilkläder med deras logga på.

  Fruit of the loom t-shirt som merchandize

  Fruit of the loom tillverkar kläder som passar utmärkt för att trycka på. Deras t-shirtar håller bra kvalitet till ett lågt styckpris. Det finns olika modeller och prisklasser att välja mellan så alla kan hitta något som passar ens budget och tillfälle.

  Köp in ett gäng t-shirts med er logga på för att dela ut på en mässa eller event. Ni kan även trycka upp t-shirts till personalen som ska synas på eventet eller mässan så att besökare vet vem som kommer från er och de kan ställa frågor till.

   

  Fruit of the loom hoodies

  Som vi nämnde i inledningen var Fruit of the loom hoodies riktigt populära på 90-talet så varför inte återuppliva detta minne för besökare som var unga på den tiden. Dela ut hoodies med ert varumärke på till personalen eller kunder och kanske även en rolig slogan eller liknande.

  Fruit of the loom hoodies fungerar även perfekt som exempelvis, lagtröjor, studenttröjor eller klasströjor då de finns i många olika färger och har en bra kvalitet till bra pris.

   

  Pikétröjor med tryck

  Fruit of the loom har även pikétröjor som passar utmärkt om man önskar ett mer uppklätt plagg. Pikétröjor fungerar ofta som ett slags mellanting mellan kostym och vardagskläder. Man känner sig lite mer uppklädd men inte finklädd samtidigt. De är perfekta för att ha på personal som ska träffa kunder på olika event, mässor, butik, hembesök eller andra tillfällen där man vill se lite mer proper ut.

  T-shirt till barn

  Har ni ett idrottslag eller vill ni köpa in t-shirt med tryck för ett evenemang för barn? Då är Fruit of the loom ett utmärkt val. Ni hittar barnstorlekar och flera färger att välja mellan så det passar ert varumärke eller tillfälle.

  Välja rätt Fruit of the loom kläder med tryck

  Funderar ni på om ni ska välja t-shirt, pikétröjor eller hoodies till ert event, mässa, arbetskläder eller som merchandize? Det är inte alltid lätt att veta vad som kommer att passa bäst. Här kommer några frågor som ni kan ställa er för att få lite hjälp i valet.

  Var, när, hur ska era profilkläder användas?

  Ska de användas av er personal så är första frågan att ställa sig om det är inomhus eller utomhus. Är det exempelvis utomhus och finns det risk för kallare väder så kanske ni behöver långärmade hoodies istället för t-shirt. Är man utomhus kan det vara svårt att veta vilken temperatur det blir och det är därför bra att införskaffa både hoodies och t-shirt så att ni försäkrar er om att ert varumärke kommer synas oavsett väder. Även för inomhusbruk vill en del ha på sig mer än en t-shirt om de är frusna av sig. Inomhus beror det ofta på vilken typ av arbete man gör, ska man stå stilla eller röra på sig till exempel.

  Ska ni ge ut som giveaways?

  Ofta när man ska köpa in giveaways är det priset som främst styr. Därför faller ofta valet på t-shirts där styckkostnaden blir relativt låg. Tänk alltid i första hand på vilka mottagarna är. Ska ni tex ge bort till ett gäng golfare är det bättre att satsa på pikétröjor än t-shirts då det är vanligt plagg bland golfare.

  Några av de varumärken som vi har hjälpt med profilprodukter