Matterhorn

Matterhorn erbjuder rejäla jackor som tål kalla vindar och ett påfrestande klimat. Det är ett välkänt varumärke som bl.a. inkluderar 3-lagers jackor och skyddande byxor. Perfekt för svenskt friluftsliv och tuffa arbetsplatser, men även om ni vill profilera er i väl designade representations-plagg!

Storsäljare

 • Walker Vest

  Snygg väst med foder. Påse medföljer! Lättviktare som kan användas själv eller som ett mellanlager. Detta gör den användbar året runt. 2 sidofickor med dragkedja, hög nacke. Vatten/vindresistens.

   

  Finns även som dammodell.

  409.00 kr
 • Cordier Power Jacket MH-245

  Långärmad fleecetröja med dragkedja! Kompakt plagg i snyggt mönster. Tack vara en borstad insida är den mycket mysig och värmer bra. Används ensam eller som ett varm mellanlager under en jacka. Borstad insida, bröstfickan har dragkedja.

  Finns även som dammodell.

  Det ursprungliga priset var: 310.00 kr.Det nuvarande priset är: 269.00 kr.
 • Burgener Jacket

  Jacka med justerbar huva. Rejäl jacka som skyddar större delen av kroppen mot obehagligt väder! Vattenresistent och gjord i ett material som ”andas” vilket gör att svett/regn dunstar bort. Totalt 4 fickor: 2 sidofickor, en bröstficka samt en på insidan. Huvan kan både justeras och tas av. Kan justeras runt midjan/höften.

  Finns även som dammodell.

  Det ursprungliga priset var: 935.00 kr.Det nuvarande priset är: 849.00 kr.
 • Almer Fleece MH-127

  Tjock tröja i fleematerial med ett coolt melangemönster! Mjuk & snygg tröja med hel dragkedja. Materialet har ett fint mönster och hanterar slitskador mycket bra. Två sidofickor.

  Finns även som dammodell.

  Det ursprungliga priset var: 254.00 kr.Det nuvarande priset är: 219.00 kr.

Sortera

 • Färg

 • Storlek

 • Passform

 • Funktioner

 • Material

 • Visar 1–20 av 66 resultat

  Matterhorn jackor

  Matterhorn är ett berg på 4 478 meter över havet som ligger i gränsen mellan Schweiz och Italien nära den kända skidorten Zermatt. Berget är känt för sin unika siluett och är även känt som berget på Toblerones förpackningar. Det är från detta berg som det svenska företaget som tillverkar jackor; Matterhorn Sverige AB har tagit sitt företagsnamn.

  Matterhorn tillverkar jackor som både är funktionsdugliga, bekväma, hållbara och snygga. Deras jackor passar såväl till fritiden som jobbet och alla olika typer av väder och årstider. Jackorna har en tidlös design för att passa under längre tid framöver. Inte nog med detta så har även Matterhorns jackor flera certifikat som visar på att de arbetar för att värna om miljö och arbetsförhållanden i hela deras produktionskedja.

  Alla Matterhorn jackor är framtagna för att vara lätta att pryda med sin företagslogga eller annat tryck man önskar. Beroende på vilken modell av jacka ni väljer kan ni välja ett screentryck eller en brodyr med er logga på.

  Matterhorn jackor som arbetskläder

  Matterhorns jackor är tillverkade för att fungera bra med tryck av logga för företag. De har ett stort utbud av olika modeller från svalare till varmare. Exempelvis finns det lättviktsjackor för de som behöver röra sig mycket under arbetsdagen och regnjackor för de som arbetar utomhus oavsett väder. Jackorna är gjorda i hållbart material med tanke på både funktion och utseende.

  Matterhorn har inte arbetskläder som exempelvis varselkläder utan deras jackor passar perfekt till den som exempelvis arbetar som säljare och gör hembesök, de som arbetar på event eller mässor utomhus eller andra yrken där man behöver en jacka som visar var man kommer ifrån för att inge förtroende och göra det enkelt att se vilket företag man kommer ifrån.

  Matterhorn jackor som profilkläder

  Vill du ge bort en finare gåva till dina anställa eller kunder? Då kan du välja att ge en Matterhorn jacka med ett smakfullt tryck av er logga på. Det kommer garanterat att uppskattas att få en kvalitetsjacka.

  Det kanske viktigaste när man vill att ens profiljackor ska användas är att göra trycket så att det synns men inte för mycket alternativt att det är väldigt smakfullt gjort och passar in i jackans design. Många vill inte gå runt och känna sig som reklampelare på fritiden men kan ha en jacka eller annat plagg med en logga på om det ser snyggt ut. En del köper ju faktiskt kläder med loggan stort skrivet på hela plagget, det måste bara passa in och se snyggt ut på det valda plagget.

  Matterhorn jackor till event/mässor

  Se till att era anställda som ska delta på event eller mässor synns även när det är kallt, regnigt eller blåsigt. Många företag köper in t-shirt eller tröjor till eventpersonal men glömmer att även köpa in jackor med logga på. Blir det inte den där varma soliga dagen finns risk för att din t-shirt eller tröja täcks över med en funktionell jacka för att hålla en varm och torr.

  Matterhorn har jackor som är både vind och regntäta vilket passar perfekt för att vara förberedd oavsett vilket väder dagen för er mässa eller event bjuder på.

  Matterhorn reklamjacka

  Det finns även tillfällen när en reklamjacka med ett större synligare tryck passar. Exempelvis om du vill skänka bort en jacka i en tävling eller liknande. Hur mycket din reklamjacka används beror på hur ditt tryck ser ut och vilken typ av jacka du använder dig av. Vill ni att er reklamjacka ska användas vid vardagliga tillfällen så är ett mer diskret tryck den säkra vägen att gå. Ska reklamjackan däremot användas för promenader, ut i trädgården eller liknande så gör det oftast inte om loggan är mer synlig eller om ni har ett budskap som synns lite mer. Vid dessa tillfällen väljer många att se fördelen med en praktisk, gratisjacka som de inte behöver vara lika rädd om som om de själva köpt den även om det är ett stort företagstryck på den. Då Matterhorns jackor är av hög kvalitet och funktionsdugliga kommer de att uppskattas och användas oavsett vilket ni väljer.

  Tryck på Matterhorn jackor

  På jackor passar det ofta lika bra med ett screentryck som en brodyr. Det beror främst på vilken stil ni önskar på era jackor eller vilket material er valda jacka är gjort av. Men det finns även fler saker som brukar spela in i valet av tryckmetod såsom; hur stort ert tryck ska vara, hur många färger ert tryck ska ha samt hur komplex er logga är. Alla dessa parametrar bör tas i åtanke innan man väljer vilken typ av tryck som passar bäst för ert företag på era Matterhorn jackor. Är ni osäkra på vilket tryck som passar er valda jacka eller ert företag bäst är ni alltid välkomna att kontakta oss så kan vi hjälpa er hitta rätt.

  Priset på era Matterhorn jackor påverkas till viss del av vilket typ av tryck ni använder men även av hur många jackor ni kommer att beställa. Priset per jacka och tryck blir billigare ju fler ni beställer.

  Certifierade jackor

  Matterhorn har flera certifieringar för deras jackor och de arbetar för ett hållbart och miljövänligt material i deras kläder. Det är även viktigt för Matterhorn att de som arbetar i fabriker med att tillverka deras kläder arbetar under humana förhållanden med säkra, rättvisa och lagliga arbetssätt. Här är de olika certifieringar som Matterhorn har samt vad de innebär.

  OEKO – TEX

  Denna märkning innebär att kläderna som tillverkas inte innehåller några hälsofarliga ämnen. OEKO – TEX kläder uppfyller krav för innehåll av tungmetaller och bekämpningsmedel samt PH – värde.

  R.D.S – Responsible down standard

  Denna standard står för en garanti att det inte förekommer någon tvångsmatning samt plockning av levande djur. Det är även garanterat att dunet är en restprodukt vid matproduktion. Matterhorn har full koll på hela produktionskedjan så att de kan ge full spårbarhet för sitt dun.

  Global recycled standard

  Med denna standard kontrolleras hela leveranskedjan för det återvunna materialet och det ställs höga miljö- och sociala krav.

  Bionic-Finish ECO

  Bionic-Finish ECO är en impregnering för vattenavisning. Denna är fri från flourkarboner, formaldehyd och paraffin, vilka har visat sig vara hormonstörande. Alla Matterhorns skal och regnplagg sedan hösten 2016 har denna impregnering.

  Reach

  Här ställs krav på leverantörerna och de kemikalier de använder. En del kemikalier är helt förbjudna för användning medan andra har en gräns på för hur mycket de får användas.

  Amfori

  BSCI står för Business Social Compliance Initiative och är ett europeiskt företagssamarbete. De företag som är med vill förbättra arbetsvillkoren för hela leverantörskedjan över hela världen. BSCI förenar ungefär 1300 företag. De företag som är med förbinder sig till att implementera en gemensam uppförandekod i sin leverantörskedja. Genom revisioner så kontrolleras att dessa uppfylls. Uppförandekoden är baserad på FNs deklaration för mänskliga rättigheter, barnkonventionen och International Labour Organisations.

  Fti – förpacknings och tidnings insamlingen

  1994 infördes ett producentansvar för förpackningar och förpackningsmaterial i Sverige. Detta innebär att producenten även är skyldig att ta hand om förpackningen efter konsumenternas slutanvändning. Företagen kan göra detta genom att gå med i REPA och betala en förpackningsavgift, vilket är ett fullgott bevis på deras producentansvar. Dessa avgifter används sedan för att finansiera återvinningsstationer där slutkonsumenten kan lämna sina förpackningar för återvinning.

  Några av de varumärken som vi har hjälpt med profilprodukter